Op bezoek bij The Smiling Cook

Op 5 september waren we uitgenodigd door Pascal Tagliafero voor een bedrijfsbezoek/demonstratie bij The Smiling Cook in Diest.

The Smiling Cook werd decennia geleden opgericht door de broers Bart en Jan Coninx. Zij hadden een verleden als kok in diverse horecazaken, maar zo kwamen ze op het idee om verse diepgevroren pasta te ontwikkelen. Door de jaren heen zijn de pasta’s en sausen steeds verder ontwikkeld en geoptimaliseerd.

Ondertussen hebben de zonen Jan en Bob Coninx de zaken in handen en is het bedrijf verder uitgegroeid tot een marktspeler binnen Europa.

De ontvangst door Pascal was hartelijk, en na een korte uitleg over de geschiedenis van het gebouw kwamen we ook de twee jonge zaakvoerders tegen in de wandelgangen.

We kregen de opslagruimte te zien waar de sausen gestockeerd lagen om te vertrekken naar de grossiers die de grootkeukens en horeca bevoorraden.

De verschillende soorten pasta’s worden in een drietal Europese landen geproduceerd en vervolgens rechtstreeks naar de grossiers over gans Europa en Amerika getransporteerd.

Nadien kregen we in de meeting room een duidelijke en boeiende uiteenzetting over waar het bedrijf de dag van vandaag voor staat.

Uiteraard kwam het hele assortiment van sausen en pasta’s aanbod en werden ook andere maaltijdcomponenten voorgesteld, zoals de paella, mac & cheese, rijst en risotto, die allemaal verkrijgbaar zijn in diepvriesvariant.

Daarna was het tijd om te degusteren waarvoor we verhuisden naar de demokeuken, waar Jules, productontwikkelaar en demokok voor The Smiling Cook, een aantal producten had voorzien. Hij liet ons kennis maken met de pasta’s die je kan opwarmen in water, een combisteamer of magnetronoven.

Voor ons was het duidelijk dat de steamer qua smaak het beste resultaat opleverde.

Uiteraard kwamen ook de sausen aanbod, die je zowel koud als warm kan verwerken. Zo maakte de chef een koude pastasalade met kip, groentjes en een currysaus, die zeker in de smaak viel.

Veel van deze sausen kunnen perfect gebruikt worden als basissaus en door deze te pimpen, maak je er heerlijke bereidingen mee.

Zowel de pasta’s als de sausen kunnen in de grootkeuken van pas komen.

Na deze geanimeerde voorstelling was het alweer tijd om tevreden huiswaarts te keren.

Graag danken we dan ook het ganse team van The Smiling Cook voor een mooie en leerrijke namiddag.

Tekst: Luc Vermonden